MTV News Recap: Week 24

12 juni 2020
Van de inspirerende toespaak van Beyoncé tot de indrukwekkende begrafenis van George Floyd: dit en meer zag je deze week voorbijkomen in MTV News. Heb je iets gemist? We hebben hieronder al het nieuws voor je samengevat.
 
Maandag 8 juni 2020
De week begon met de inspirerende toespraak van Beyoncé naar alle afgestudeerde studenten. In samenwerking met YouTube's 'Class of 2020' moedigde zij de scholieren aan hun dromen waar te maken en gebruikte ze haar platform om de Black Lives Matter-movement en de LGBTQ+ community te supporten.
Dinsdag 9 juni 2020
Daniel Radcliffe, uiteraard bekend door onder andere zijn rol als Harry Potter, nam het op voor transgendervrouwen in zijn reactie op de controversiële tweets van JK Rowling. De auteur van de reeks trok de term 'mensen die menstrueren' in twijfel en zei dat deze groep 'vrouwen' wordt genoemd. De acteur maakte een statement door te zeggen dat 'transgender vrouwen, ook vrouwen zijn'.
Woensdag 10 juni 2020
Verschillende beroemdheden hebben hun respect betuigd tijdens de begrafenis van George Floyd, die vorige week is overleden nadat hij hardhandig werd gearresteerd. Ne-Yo gaf tijdens de dienst een emotioneel optreden en was vereerd om op deze manier George's leven te vieren. Andere celebs laten hun steun blijken door geld te doneren aan families die getroffen zijn door politiegeweld. Zoek je manieren om te supporten? Check blacklivesmatter.com, naacp.org & colorofchange.org.
Donderdag 11 juni 2020
Ook de Jenners vieren deze maand pride, die in Amerika in juni plaatsvindt. Zo spraken Kendall en Kylie in een emotioneel interview met People Magazine trots over hun vader. Zo gaf Kendall aan dat hun band alleen maar is versterkt sinds Caitlyn's coming out.
Vrijdag 12 juni 2020
Witte celebrities nemen hun verantwoordelijkheid in de veel besproken 'I Take Responsibility' campagne van de NAACP. De campagne heeft veel kritiek ontvangen en zou volgens velen 'cringy' en 'onoprecht' zijn. Anderen zien in dat de intenties goed zijn, maar dat de campagne veel vragen oproept is één ding dat zeker is. Meer weten over de campagne? Check itakeresponsibility.org/home.
Dagelijks op de hoogte gehouden worden van wat er allemaal speelt in de wereld van celebrities? Volg ons op Instagram (Nederland: @mtvnl / België: @mtvbe).
categorie:

laatste nieuws

MTV News Recap: Week 2

news

MTV News Recap: Week 1

news

MTV Push januari 2021: Leer JC Stewart beter kennen

news

MTV News Recap: Week 51

news

MTV News Recap: Week 50

news

De MTV Movie & TV Awards: Greatest Of All Time

news

MTV News Recap: Week 49

news

MTV Push december 2020: Leer 24kGoldn beter kennen

news