MTV EMA BEST BELGIAN ACT 2019: Dit zijn de genomineerden

1 oktober 2019
De MTV EMA staat weer voor de deur en dat betekent ook een nieuwe Best Belgian Act. Dit jaar zullen blackwave., IBE, MATTN, Tamino en Zwangere Guy gaan strijden voor de felbegeerde award die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest succesvolle Belgische artiest van dit moment.
blackwave.
De Belgische hiphop-scene groeit en bloeit als nooit tevoren. Het Antwerpse duo blackwave. is een van de uitblinkers van deze nieuwe generatie jonge rappers, die de online playlisten domineren en steeds grotere zalen vullen. Zo hebben ze voor een uitverkocht AB en Roma gestaan. Dit jaar tourde het duo door Europa en stonden ze onder andere op de Pukkelpop mainstage. Ze krijgen overal de grootste menigtes mee met hits zoals 'GoodEnough' en 'BIG Dreams' waarmee ze zichzelf bewijzen als dé festival act van 2019. Afgelopen augustus verscheen hun nieuwe single 'Up There' en in november verschijnt hun debuut-album.
 
Fun fact: blackwave. heeft vele samenwerking gedaan. Zo is hun laatste single Up There een samenwerking met Belgische rapper K1D en de Amerikaanse rappers Pell en Caleborate.

blackwave. - Up There

IBE
Singer-songwriter IBE raast als een wervelwind door het muziekland. Op zijn vijftiende won hij de Ed Sheeran-coverwedstrijd op Studio Brussel met een prachtige piano-uitvoering van Tenerife Sea. Zijn grote doorbraak kwam dit voorjaar tijdens The Voice van Vlaanderen. Vanaf de eerste live uitzending is IBE de gedoodverfde winnaar. Vijf dagen na de finale komt zijn eerste single Table Of Fools uit. De track werd gelijk opgenomen in de playlists van zowat alle Vlaamse radiozenders en mede daardoor overschrijdt de single binnen enkele weken de 1 miljoen streams op Spotify. Ook live weet hij zijn mannetje te staan; twee AB Club shows waren binnen een mum van tijd uitverkocht. Zijn show op Rock Werchter werd ook beloond met vele 4 sterren. Op zaterdag 9 mei 2020 speelt hij in de grote zaal van Trix.
 
Fun fact: toen hij de Ed Sheeran-coverwedstrijd won, ging hij naar huis met een gesigneerde gitaar van de Britse singer-songwriter.

Ibe - Table Of Fools

MATTN
De Belgische DJ en Producer MATTN heeft de afgelopen jaren hard aan haar carrière gewerkt. Zo kwam ze vorig jaar als nieuwkomer binnen in de DJ MAG top 100, tourde ze door Azie en draaide op festivals over de hele wereld zoals Creamfields en Tomorrowland. Op die laatste betrad ze afgelopen jaar zelfs de mainstage! Naast Tomorrowland heeft MATTN op andere grote EDM festivals gestaan zoals House of Madness. Verder bracht ze ook een aantal tracks uit op het label 'Smash The House' van Dimitri Vegas & Like Mike, met featurings van verschillende Belgische en buitenlandse DJs. Ook bracht MATTN dit jaar EDM zomerhit Lone Wolves uit met niemand minder dan Paris Hilton.
 
Fun fact: naast DJ heeft MATTN ook een carrière als model.
Tamino
Het is nauwelijks voor te stellen dat Tamino een paar jaar geleden nog onbekend was. Hij brak door in 2017 toen hij 'de nieuwe lichting' won van Studio Brussel en vervolgens heel België liet kennis maken met zijn unieke tracks en sound. De Antwerpenaar studeerde aan het Amsterdamse Conservatorium, toen de tracks Cigar en Habibi hem gigs bezorgde op Festival Iceland Airwaves, SXSW en een uitverkochte show in het AB brachten. Met zijn debuutalbum Amir op zak, kan een headline show in de Lotto Arena niet uitblijven. Met een Europese tour net achter de rug, heeft Tamino ook een tour in Noord-Afrika aangekondigd. Op het album Amir stijgt zijn kopstem weer tot duizelingwekkende hoogte en zuigen duistere composities je mee de diepte in. Dit was zeker te horen tijdens de afgelopen MIAs waar Tamino ook de award won voor Best Alternative.
 
Fun Fact: de bassist van Radiohead werkte mee aan zijn album Amir.

Tamino - Tummy

Zwangere Guy
Gorik van Oudheusden – alias Zwangere Guy werd met rap crew Stikstof bekend in de Brusselse hiphopscène maar is inmiddels één van de hoofdrolspelers geworden. Met zijn eerste mixtape, Zwangerschapsverlof Vol. 3, zette hij zich als Zwangere Guy op de kaart. Zijn debuut album Wie is Guy? die dit jaar is uitgekomen, stond op nummer 1 in de UltraTop. De single Gorik pt.1 met bijbehorende indrukwekkende video kwam eind vorig jaar uit. Guy wil graag laten zien dat hij de krankste en zotste is, dit bewijst hij met zijn scherpe en gevatte teksten en af en toe een vleug humor. Naast zijn uitverkochte shows in het AB, heeft Zwangere Guy afgelopen jaar ook de podia bij de Lokerse Feesten, Rock Werchter, Down the Rabbit hole en Lowlands onveilig gemaakt. Zijn muziek reikt dus verder dan alleen België.
 
Fun Fact: Zwangere Guy heeft een trauma opgelopen door bananen; zijn juf heeft namelijk ooit een banaan in zijn mond geduwd waarvan hij moest kotsen.
Stemmen
Om de MTV EMA voor Best Belgian Act binnen te slepen hebben de genomineerden jouw hulp nodig; stem via mtvema.com op jouw favoriet. De winnaar zal op 29 oktober bekend worden gemaakt tijdens de MTV EMA Pre-Party in Plein Publiek, Antwerpen.
 
Wil jij live zien wie Dimitri Vegas & Like Mike opvolgt als Best Belgian Act van 2019? Klik hier om kans te maken op tickets voor de MTV EMA Pre-Party 2019.
 
#MTVEMA #MTVBestBelgianAct
categorie:

laatste nieuws

MTV News Recap: Week 32

news

MTV Push augustus 2020: Leer YUNGBLUD beter kennen

news

MTV News Recap: Week 31

news

VMA’s 2020: Dit zijn alle genomineerden

news

MTV News Recap: Week 30

news

MTV News Recap: Week 29

news

MTV News Recap: Week 28

news

MTV News Recap: Week 27

news