MTV Fit: Is de pit van een avocado echt zo gezond?

24 september 2018
Avocado's, wie eet ze niet? Deze populaire vrucht wordt steeds vaker gegeten en er zijn zelfs restaurants die al hun gerechten maken van avocado's! Amazing right?! De vrucht zit bomvol vitaminen en mineralen en bevat onder andere veel vitamine B, C, E en K én het bevat veel magnesium, kalium, zink en ijzer. #fitgoals
 

Normaal gesproken eet je alleen het vruchtvlees van de avocado en gooi je de rest weg. Maar de laatste tijd zie je op veel blogs dat dit echt zonde is en dat de pit juist het gezonde deel is van de avocado. Maar klopt dit wel?
 
Waar dit idee precies vandaan komt is nog onduidelijk, maar in 2012 ging er al rond dat het eten van de avocadopit voor erg veel gezondheidsvoordelen kan zorgen. Zo zou de pit kanker voorkomen en helpt het je immuunsysteem te versterken. Ook zouden er op sommige plekken in Nigeria avocadopitten worden gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk.
 
De pit kan worden geblend in een keukenmachine of blender waar je dan vervolgens kruidenthee of smoothie's van kan maken. Je zou de pit ook 10 minuten kunnen koken en het water gebruiken om op te drinken. Doe hier dan wel wat citroen bij, want de pit smaakt erg bitter!
 
Nu zijn de stoffen die in het schilletje van een avocadopit zitten eens goed geanalyseerd in een Amerikaans onderzoek. Zij vonden hier verschillende stoffen die niet perse wijzen op het verbeteren van je gezondheid. Er is dus geen bewijs of het eten van avocadopitten ook ergens goed voor is. Voel je dus vooral niet schuldig als je deze weggooit en pas op; er is bovendien ook nog niet bekend of het ongevaarlijk is om de pit op te eten.
 
Ben je op zoek naar een heerlijk recept om te genieten van deze fantastische vrucht? Bekijk dan onderstaande video en kook de heerlijke gezonde maaltijd samen met je vrienden! #MTVFIT
Meer recepten en begeleiding om fit te worden? MTV is gestart met MTV Fit, een persoonlijk trainingsprogramma dat je binnen 10 weken fit maakt! Het fijne aan MTV Fit is dat je het op je eigen niveau vanuit huis kan doen en het programma verder gaat dan alleen trainen. Ook recepten en kookvideo's vind je er volop!

Meer weten? Alles rondom MTV Fit vind je op fitchannel.com/mtvfit.
categorie:

laatste nieuws

Zien Isle of MTV Malta 2019

news

MTV Push juli 2019: leer Mabel beter kennen!

news

MTV Movie & TV Awards 2019: Alle winnaars

news

MTV Push juni 2019: leer CNCO beter kennen!

news

Dit zijn de genomineerden van de MTV Movie & TV Awards 2019

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Kip Taco (Aflevering 8)

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Scampi Ananas (Aflevering 7)

news

MTV Push mei 2019: leer Lizzo beter kennen!

news