‘Let’s Ketchup’ Recept: Scampi Ananas (Aflevering 7)

In de nieuwe aflevering van Let's Ketchup maakt zanger, presentator en model Kaj van der Voort een heel lekker en feestelijk recept: scampi ananas. Kaj is naar eigen zeggen zelf niet zo'n ster in de keuken; hij heeft nog nooit een ui gesneden! Gelukkig helpt MTV-host Kay Nambiar hem er doorheen. Benieuwd hoe je dit heerlijke recept maakt? Lees dan verder.

Wat heb je nodig?

  • Ananas blokjes, liefste vers of uit de diepvries. Niet uit blik.
  • 10 grote garnalen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • Een scheutje olijfolie
  • Halve rode paprika in blokjes
  • Halve ui, in vieren gesneden en de laagjes uit elkaar
  • Een pakje bloemkoolrijst
 
Ingrediënten voor de saus:
  • 1 eetlepel tomatensaus (of ketchup)
  • 1 theelepel coconut aminos
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels maple siroop
  • 2 theelepels arrowroot
  • 1/3 kopje water.
 
Wat moet je doen?
Begin met het marineren van de garnalen in de olie waar je eerst de knoflook goed doorheen roert. Voeg een snufje zout en wat peper toe en laat dit even staan. Bak ondertussen de ui samen met de paprika even kort aan, tot de ui glazig wordt. Verwarm dan een andere koekenpan totdat deze goed heet is.
 
Maak de bloemkoolrijst volgens de instructies op de verpakking. Bak de garnalen in de gloeiendhete pan 2 minuten per kant. Hier hoef je geen olie aan toe te voegen; er zit al genoeg in de garnalen.
 
De saus wordt gemaakt door alle saus-ingrediënten, zonder het arrowroot, in een steelpannetje met elkaar de mengen en te verwarmen.  Meng het arrowroot met een
scheutje water tot dit een gladde, dikke saus is en voeg het toe aan de rest. Draai het vuur laag als de saus kookt en zorg dat deze net aan de kook blijft. Roer dit af en toe even door. Na ongeveer 4 minuten is de saus mooi dik en klaar om te serveren.
 
Schep het uien-paprikamengel op de bloemkoolrijst, leg de garnalen daar weer op en leg de ananasblokjes erbij. Schenk tenslotte de saus over het gerecht.
 
Echt een feestje toch?! Geniet ervan.