MTV Fit: 5 TIPS: Zo word je makkelijker én beter wakker ‘s ochtends

4 september 2018
De vakantie is voorbij en iedereen is weer begonnen met school en werk. Naast dat je minder vrije tijd hebt, valt vooral het vroege opstaan zwaar tegen. Elke. Ochtend. Weer. Daarom hebben we 5 tips voor je op een rijtje gezet die helpen je 's ochtends makkelijker én beter wakker te laten worden!
 
1. Ontwaak met natuurlijk licht
Natuurlijk licht en vooral zonnestralen zorgen ervoor dat je lichaam stopt met het aanmaken van melatonine. (het hormoon dat ervoor zorgt dat je slaperig wordt/blijft) Hoe eerder je lichaam 's ochtends licht ziet, hoe eerder je je wakker voelt en dus de kracht kan vinden om uit bed te gaan.

2. Kies een positief geluid voor je wekker
Eén van de meeste irritante geluiden die er bestaan is die van je wekker die afgaat. Je associeert het geluid van je wekker met opstaan en dus als iets 'vervelends'. Kies daarom regelmatig een ander positief geluid/toon, zoals een liedje dat je leuk vindt. Op den duur gaat ook die weer vervelen dus zorg ervoor dat je regelmatig een ander geluid kiest! 

3. Niet snoozen
Ja, we weten dat het heerlijk is om nog 's ochtends nog even een paar keer te snoozen maar het maakt je alleen maar moeier. Je hersenen weten namelijk dat je tijdens het snoozen niet meer in een 'diepe slaap' kan vallen en dus raakt je slaappatroon door de war. Met het gevolg dat je steeds moeier wordt. Het beste is om meteen wakker te blijven wanneer je wekker afgaat, na een tijdje wen je hieraan en zal je veel voordelen merken.

4. Leg je outfit vast klaar
Oke, we geven toe dat het best lastig kan zijn om de avond ervoor al te bepalen wat je morgen aan wil doen maar probeer het toch maar. Die kledingkeuze en goede combinaties maken kan namelijk voor behoorlijk wat stress zorgen en dat zorgt ervoor dat je ochtend al meteen slechter begint. Iets wat je juist wil vermijden.
 
5. Een douchegel met mint/citroen-geur
Een douche nemen krijgt je bloedcirculatie op gang, waardoor je bui 's ochtends al snel van suf naar fris en wakker gaat. Voor nog een frisser gevoel gebruik je een douchegel die mint en/of citroen, deze geuren prikkelen namelijk je zintuigen en dat zorgt voor extra effect!

Je goed voelen gaat natuurlijk verder dan alleen makkelijk wakker worden. Daarom is MTV gestart met MTV Fit, een persoonlijk trainingsprogramma dat je binnen 10 weken fit maakt! Meer weten? Alles rondom MTV Fit vind je op fitchannel.com/mtvfit.

Ke$ha - Tik Tok

categorie:

laatste nieuws

Bab Buelens is co-host van de MTV EMA Pre-Party 2019

news

Becky G presenteert de MTV EMA 2019

news

MTV Push oktober 2019: Leer Lewis Capaldi beter kennen!

news

MTV EMA 2019: Dit zijn alle genomineerden

news

WIN: Maak kans op tickets voor de MTV EMA Pre-Party 2019

news

MTV EMA BEST BELGIAN ACT 2019: Dit zijn de genomineerden

news

Ex on the Beach Yasmine is terug met haar eigen MTV-show

news

Binnenkort op Spike: ‘Harrie: van het kamp naar de ring’

news