MTV Fit: de winterdip, wat kun je eraan doen?

19 november 2018
Ben je ook veel moe de laatste tijd? Geen zin om de dag te beginnen en vooral de behoefte om de hele dag door te eten? Dan heb jij waarschijnlijk last van de welbekende herfst- of winterdip. Geen paniek, we hebben er allemaal wel eens last van. Maar wat kun je er nou aan doen?
1.  Licht
De zonkracht neemt af en het wordt eerder donker: dit kan zorgen voor een tekort aan vitamine D. Het tekort kan leiden tot een somber gevoel en dus de herfstdip. Zorg er daarom voor dat je genoeg naar buiten gaat, je gordijnen lekker open hebt en eventueel vitamine D-supplementen inneemt. Light up your life ;)
2.  Eet bewust
De december-maand staat voor de deur en we weten allemaal wat dat betekent: je ligt de hele dag op de bank met een zak pepernoten en je wordt verplicht deel te nemen aan allerlei etentjes waar je altijd meer eet dan je eigenlijk wil. Omdat het buiten kouder is heeft je lichaam ook meer voeding nodig om je warm te houden. Een zak chocoladepepernoten kan niemand natuurlijk weerstaan, maar denk bijvoorbeeld ook is aan een lekkere warme soep in plaats van snoep.
3.  Beweeg genoeg!
Sporten maakt in de hersenen endorfine aan waardoor je je een stuk blijer voelt. Het werkt ontspannen en geeft je een energie boost. Ook meditatie of yoga zal je veel energie geven.
We begrijpen ook dat je misschien helemaal geen zin hebt om door de kou naar de sportschool te fietsen. MTV Fit, een online trainingsprogramma van Fitchannel.com, is dan perfect voor jou! Je kunt heel makkelijk vanuit huis trainen, wanneer je wil. Ook word je beladen met tips om gezond te eten en zo fitter door het leven te gaan.

Meteen aan de slag? Check ons fitchannel voor meer info! Go for it!
categorie:

laatste nieuws

MTV Push december 2019: Leer Georgia beter kennen!

news

MTV Push november 2019: Leer AJ Mitchell beter kennen!

news

Channah Koerten en Noah Zeeuw hosten seizoen 2 van ‘Je Moeder’

news

MTV EMA 2019: Dit zijn de winnaars en de hoogtepunten

news

Liam Gallagher wint de eerste MTV EMA Rock Icon Award ooit

news

MATTN is MTV EMA Best Belgian Act 2019

news

Dua Lipa, NCT 127, Sofia Reyes, Pablo Vittar en Jhay Cortez treden op bij de MTV EMA

news

Wereldster Niall Horan performt nieuwe single tijdens de MTV EMA 2019

news