MTV Fit: 5x gezonde borrelhapjes

De volgende situatie is vast heel herkenbaar voor de meeste van jullie. Je hebt eindelijk met jezelf afgesproken om wat gezonder te leven, maar al je vrienden en familieleden genieten volop van de vrijdagmiddagborrel en schransen zo een zak chips en bitterballen weg. Maar, niet getreurd. Wij hebben namelijk even onderzoek gedaan en er zijn wel degelijk gezonde hapjes voor bij de borrel! We hebben ze voor je op een rijtje gezet;

1. Tapas van groente met een dipje

Super makkelijk en oh zo lekker. Je kunt onwijs veel varieren met allerlei soorten rauwkost en dipjes. Van komkommer, tomaatjes, paprika, selderij als groenten tot aan yoghurt dip met kruiden en guacamole als dip!

2.  Homemade popcorn

Zelf popcorn maken; het klinkt misschien moeilijker dan het eigenlijk is! Het enige wat je hoeft te doen is een beetje olie met 50 gram maiskorrels in een hete pan te doen en te wachten tot alle maiskorrels zijn gepoft. Je zou hier vervolgens zelf wat kruiden aan kunnen toevoegen om het gerecht een beetje spice te geven.

3.  Geroosterde kikkererwten

Zeker niet moeilijk te maken, maar moet wel even in de oven! Laat een blik kikkererwten goed uitlekken en dep deze droog. Meng ze vervolgens in een schaal met een scheutje olie en wat kruiden; paprika of kerriepoeder is hier erg lekker bij. Strooi het mengsel op een bakplaat met bakpapier en rooster het voor 40 min op 170 graden in de oven. Smullen maar!

4.  Zelfgemaakte chips

Chips, het hoort gewoon bij de borrel! Heb jij ook zo'n tik dat wanneer de zak open is, deze ook op moet? Bij deze hoef je je gelukkig iets minder schuldig te voelen! Schil bijvoorbeeld een pastinaak of aardappel en rasp in dunne plakjes. Voeg hier dan wat olie en kruiden aan toe en bak ongeveer 20 minuten op 180 graden in de oven.

5. Tomaatjes gevuld met hϋttenkäse

Een heerlijk fris hapje! Hol een kerstomaatje uit met een lepeltje en vul met hϋttenkäse. Breng deze wel op smaak met een beetje peper, zout en bieslook!

Ben jij nou op zoek naar meer gezonde recepten en manieren om fit door het leven te gaan? MTV is gestart met MTV Fit, een persoonlijk trainingsprogramma dat je binnen 10 weken fit maakt! Je kan op je eigen niveau vanuit huis trainen en ook recepten en kookvideo's vind je er volop!


Meer weten? Alles rondom MTV Fit vind je op https://fitchannel.com/mtvfit