De MIA's: alle winnaars en hoogtepunten

7 februari 2020
Gisteravond heeft de 13e editie van de  Vlaamse Music Industry Awards (MIA's) plaatsgevonden in Brussel. En het was een mega show! Wie van de genomineerden won 'Hit van het Jaar' en wie gingen er met lege handen naar huis?
 
Winnaars
De grote winnaar van de avond Angèle, die overigens niet aanwezig was tijdens de uitreiking, ging naar huis met vijf MIA's waaronder de 'Hit van het Jaar'-award. Met het nummer 'Tout Oublier' won zij de belangrijkste award van de avond. Dat was een grote tegenvaller voor Zwangere Guy die met zijn 7 nominaties de grootste kans had én toch met lege handen naar huis ging. De award voor 'Doorbraak van het Jaar' mocht IBE in ontvangst nemen. En de 'Vlaams Populair'-award ging uit naar Willy Sommers. De prijs voor 'Solo Man' ging naar Niels Destadsbader die vorig jaar de grote winnaar van de avond was. De award voor 'Album van het Jaar' werd uitgereikt aan Lost Frequencies.
Optredens
Clouseau openden de avond met het nummer 'Tweesprong' en daarna was het de beurt aan Laura Tesoro die met het nummer 'Limits' bewees dat ze als sterke vrouw thuishoort op de Vlaamse poppodia. Na het optreden van Zwangere Guy met het nummer 'Wie is Guy?' hoeft héél Vlaanderen zich niet meer af te vragen wie Guy is! Hierna mochten wij wegdromen bij de hit 'Table of Fools' van nieuwkomer IBE.  Niels Destadsbader en Tourist LeMC kwamen samen voor een mash-up van 'Annelies' en 'Spiegel' waarna Balthazar de zaal op z'n kop zet met het nummer 'Fever'. Lost Frequencies sloot de show af met de knaller 'Sun is Shining'.
Rode loper looks
Niet alleen op het podium pakten de artiesten hun 'shine' maar ook op de paarse loper wisten de sterren te stralen in de mooiste looks. Belle Perez stond in een mooie glitter jumpsuit te flaneren naast haar man. Maar ook de dochter van Kelly Pfaff, Shania, stond net zoals Miss België Celine van Ouytsel te poseren in glitters. Lost Frequencies was zeker niet te missen in zijn opvallende pak. Maar de klapper van de avond waren Stef Kamil Carlens en zijn partner in een onderscheidende look.
categorie:

laatste nieuws

MTV News Recap: Week 27

news

MTV Push juli 2020: Leer Tate McRae beter kennen

news

VMA’s 2020: 30 augustus op MTV

news

MTV News Recap: Week 26

news

Terug op MTV: MTV Cribs, Made, Pimp My Ride en andere classics

news

MTV News Recap: Week 25

news

PERSONALITY TEST: Welke EOTBDD-ex ben jij?

news

MTV News Recap: Week 24

news