De meest opvallende momenten van de Golden Globe Awards 2018

Afgelopen nacht werden de Golden Globe Awards voor de 75e keer uitgereikt in Beverly Hills. De 25 awards werden uitgereikt in verschillende tv en film categorieën. Mocht je de Golden Globe gemist hebben vannacht, geen zorgen: Hier de 8 meest opvallende momenten!

1. Best actors film: James Franco en Gary Oldman
James Franco en Gary Oldman hebben de belangrijkste acteursprijzen gewonnen in de filmcategorieën van de Golden Globes.

2. Sam Rockwell en Leslie Bibb zijn een stelletje
Voor vele mensen was het een verrassing dat Sam Rockwell en Leslie Bibb een stelletje zijn. De meeste mensen kwamen er dan ook pas achter toen het stel samen op de rode loper verscheen.

3. Harvey Weinstein gespot en bespot
Hoewel Harvey Weinstein is gespot rondom de locatie van de perspresentatie van de Golden Globes, werd zijn afwezigheid genoemd in de openingsmonoloog van Seth Meyers: "But don't worry, he'll be back in 20 years when he becomes the first person ever booed during the In Memoriam."

4. Oprah Winfrey wint oeuvreprijs
Oprah Winfrey nam de Cecil B. DeMille Award in ontvangst en droeg haar prijs op: "Aan elke vrouw die 'Me too' durft te zeggen en aan elke man die daar naar luistert."

5. Teleurstelling voor Hugh Jackman, Call Me By Your Name en The Post
De acteur was genomineerd voor zijn hoofdrol in de musical 'The Greatest Showman', waar hij zeven jaar aan gewerkt heeft. Ook de films 'Call Me By Your Name' en 'The Post' gingen beide met lege handen naar huis.

6. Gênant moment tijdens speech van Alexander Skarsgard
De acteur won de Golden Globe voor beste acteur in mini-serie en bedankte zijn tegenspeelster, Nicole Kidman, op een wat ongemakkelijke manier. Hij zei: "Especially Nicole – not that you are more talented, but because most scenes were with her." 

7. Big Little Lies gaat met grote awards aan de haal
Niet alleen Alexander Skarsgard, maar ook Nicole Kidman, Laura Dern en de show zelf vielen in de prijzen.

8. #TimesUp bij de Golden Globes
Verschillende actrices verschenen in zwarte jurken bij de Golden Globes. Dit om de Time's Up-beweging te steunen, de beweging die voort is gekomen uit de 'Me Too'-discussie. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier.