MTV Fit: Meest bizarre sporten ter wereld

1 oktober 2018
Wat voor de een hele gekke tijdsbesteding is, kan voor de ander heel normaal zijn. Zo hebben wij nu ook gekeken naar de meest bizarre sporten die overal ter wereld worden beoefend.

In Nederland vinden we het heel normaal om lid te zijn van een hockeyvereniging of urenlang te staan zwoegen in de sportschool. Maar er zijn ook sporten die wij persoonlijk toch een beetje apart vinden… Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!
1. Schaakboksen
Deze sport is bedacht in Rusland: een land dat uitblinkt in schaken en in boksen. Waarom combineren we deze sporten dan niet gewoon?! Ja, dat vragen wij ons ook af… De deelnemers spelen om de beurt een potje schaken (5x) en dan een ronde boksen (6x). Volgens deelnemers zorgt dit voor een sterke geest en een sterk lichaam. Zou jij je nog kunnen focussen op het potje schaken met een blauw oog…?
2. Zwerkbal
Wie kent het niet uit de fantastische series van Harry Potter: zwerkbal! De sport is bedacht door J.K. Roling, de schrijfster van Harry Potter en nu is de sport echt tot leven gekomen. Op scholen in Amerika en ook zelfs in Nederland wordt deze sport beoefend. Is het niet fantastisch?!
3. Vrouwen sjouwen
Yes, je leest het goed. Bij deze Scandinavische sport is het de bedoeling dat de man zijn vrouw op zijn nek over een parcours heen draagt. Het begon allemaal als een grap, maar de sport wordt nu serieus beoefend over de hele wereld!
4. Extreem strijken
Bij deze toch wel wat aparte sport worden strijkplanken meegenomen naar extreme locaties om daar vervolgens kleding te strijken. Dit gebeurt dus onder water, midden op een hoge berg en zelfs tijdens het parachuut springen! Wij vinden het er vooral vermakelijk uitzien!
5. Ferret legging 
Bij deze sport stoppen mensen twee fretjes in hun broek om deze vervolgens zo lang mogelijk in hun broek te houden. Wie dit het langst volhoudt heeft gewonnen! Deze sport is bedacht in Engeland (where else?) waar het wereldrecord nu op 5,5 uur staat! We vinden het toch maar zielig hoor voor die arme beestjes.
Ben jij toch niet zo avontuurlijk als de sporters bij extreem strijken of heb jij liever geen knagend dier in je broek? Met het MTV FIT trainingsprogramma kan jij heel makkelijk thuis trainen en wordt je beladen met genoeg tips om gezond te eten en zo helemaal fit te worden.

Meer weten? Alles rondom MTV Fit vind je op fitchannel.com/mtvfit.
categorie:

laatste nieuws

MTV Push december 2019: Leer Georgia beter kennen!

news

MTV Push november 2019: Leer AJ Mitchell beter kennen!

news

Channah Koerten en Noah Zeeuw hosten seizoen 2 van ‘Je Moeder’

news

MTV EMA 2019: Dit zijn de winnaars en de hoogtepunten

news

Liam Gallagher wint de eerste MTV EMA Rock Icon Award ooit

news

MATTN is MTV EMA Best Belgian Act 2019

news

Dua Lipa, NCT 127, Sofia Reyes, Pablo Vittar en Jhay Cortez treden op bij de MTV EMA

news

Wereldster Niall Horan performt nieuwe single tijdens de MTV EMA 2019

news