MTV EMA 2018: Dit zijn de local nominees voor Best Belgian Act

4 oktober 2018
De genomineerden van de MTV EMA Best Belgian Act-award zijn bekend! Dit jaar strijden Dimitri Vegas & Like Mike, Warhola, Emma Bale, DVTCH NORRIS en Angèle voor de felbegeerde award die we jaarlijks uitreiken aan de meest succesvolle artiest van dit moment. 

Ze hebben jouw hulp heel hard nodig om deze award binnen te slepen, dus zorg dat je op jouw favoriet stemt via mtvema.com. De winnaar wordt op dinsdag 30 oktober bekend gemaakt tijdens de MTV EMA Pre-Party in Plein Publiek, Antwerpen. Wil je live zien wie de Best Belgian Act van 2018 wordt? Klik hier om kans te maken op tickets voor dit exclusieve event. 

Meer weten over de behaalde successen van onze genomineerden van dit jaar? Check hieronder hun uitgebreide bio's om nog meer over ze te weten te komen!
Dimitri Vegas & Like Mike
In 2007 brachten Dimitri Vegas & Like Mike hun eerste track 'La Cocaine' uit. Twee jaar later stonden de broers voor het eerst op Tomorrowland en sindsdien hebben ze geen jaar meer overgeslagen. Ze hebben tientallen hits op hun naam staan, maakten jaren lang het anthem voor Tomorrowland en werden in 2015 nummer 1 in de DJ Mag Top 100. Hun laaste single 'When I Grow Up' met Wiz Khalifa werd al meer dan 24 miljoen keer bekeken op Youtube.

Fun fact: Michael (Like Mike) droomt er van om ooit zijn eigen restaurant te openen in Los Angeles.
Warhola
De Belgische band Warhola is opgericht in 2013. Twee drummers en frontman Oliver Symons (ook bekend als de toetsenist van Bazart) maken samen melancholische electro-pop om op weg te dromen. In 2016 bracht Warhola hun eerste EP 'Aura' uit welke heel goed werd ontvangen. Sindsdien heeft de band drie singles uitgebracht en wordt er vurig gewacht op Warhola's debuutplaat, die nog een jaar uitgesteld is. Wel kunnen we de komende maanden losse singles en nieuwe video's verwachten!

Fun fact: De bandaam 'Warhola' is een verwijzing naar kunstenaar Andy Warhol.
Emma Bale
In 2014 veroverde ze, na haar deelname aan The Voice Kids, iedereens hart met haar versie van 'All I Want'. Ondertussen heeft ze met zes nummers in de Ultratop 50 gestaan (waaronder een nummer 1-hit), een soloalbum uitgebracht en samengewerkt met Lost Frequencies en Milow. In 2017 won Emma een MIA voor 'Beste Solo Vrouw' wat haar de jongste winnaar ooit maakte. Met haar nieuwste single 'Cut Loose' lijkt ze een meer tropicalpop-achtige kant op te gegaan, en het werkt fantastisch.
 
Fun fact: Emma's celebrity crush is Alex Pettyfer.
DVTCH NORRIS
Op zijn 18e stopte DVTCH NORRIS met school om zich vol op zijn muziekcarrière te kunnen richten. Zeven jaar later heeft hij wel eens flink getwijfeld over zijn keuze, maar is er geen plan B. De Antwerpse rapper haalt gelukkig ook inspiratie uit deze onzekerheden. In 2016 brak hij door met de track 'Seeking Closure', hij stond sindsdien in het voorprogramma van o.a. Chance The Rapper en bracht dit jaar zijn eerste solo-EP 'I'm Sad, I Wanna Make It' uit. Zijn video 'Toothpick' ft. Bhavi heeft meer dan 1,2 miljoen views en speelt zich af op een boerderij en is ook een hit in Argentinië en Chili.
 
Fun fact: DVTCH NORRIS wil als hij mag kiezen het liefst eerst in België doorbreken en dan pas in de rest van de wereld.
Angèle
Deze 22-jarige uit Linkenberg heeft zichzelf het afgelopen jaar flink op de kaart gezet. Angèle bracht drie singles uit, die alle drie in de Ultratop 50 hebben gestaan en een miljoenen streams hebben op Spotify. Haar video's zijn steeds super kleurrijk en zeker een beetje vreemd. Ze begon haar carrière optredend in Brusselse cafés, nam een nummer op met haar broer Roméo Elvis en speelde in het voorprogramma van Ibeyi. Op 5 oktober zal haar debuutalbum verschijnen.

Fun fact: Angèle heeft getekend bij een het kleine label 'Initial', alle grote labels zeiden namelijk dat ze serieuzer moest worden op Instagram.
categorie:

laatste nieuws

MTV Movie & TV Awards 2019: Alle winnaars

news

MTV Push juni 2019: leer CNCO beter kennen!

news

Dit zijn de genomineerden van de MTV Movie & TV Awards 2019

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Kip Taco (Aflevering 8)

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Scampi Ananas (Aflevering 7)

news

MTV Push mei 2019: leer Lizzo beter kennen!

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Vegan Curry (Aflevering 6)

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Zoete Aardappel Wafels (Aflevering 5)

news