10 bizarre achterliggende betekenissen van tracks

12 oktober 2018
We zingen altijd vrolijk mee met onze favoriete hits, maar zijn we ons wel bewust van wat we eigenlijk zingen? We hebben de meest shocking achterliggende betekenissen van tracks even voor je op een rijtje gezet:
1. Ariana Grande – God is a Woman
Als je naar de titel van dit nummer kijkt zou je de conclusie kunnen trekken dat de track een religieuze betekenis heeft, maar wat de meeste mensen niet weten is dat Ariana dit heeft gecreëerd als een 'women empowerment anthem'.
 
Het nummer gaat namelijk over bovennatuurlijke seks… Jep. Ariana zingt over seks die zó goed is dat je na een potje bedstoeien met de zangeres wel moet denken dat God een vrouw is en dat het maar even héél duidelijk mag zijn dat zij de baas is tussen de sheets.

Ariana Grande - God Is A Woman

2. Sia – Chandelier
Deze track is een echte klassieker en als die in je playlist voorbij komt zing je natuurlijk luidkeels mee, maar wat bedoelt Sia eigenlijk met de lyrics? De Australische Sia staat bekend om haar eigen manier van het uitspreken van haar tekst en dit verbloemt de duistere tekst in dit liedje. De tekst vertelt namelijk over de struggle die Sia had met alcohol en drugs en dat het haar enige escape was. Als ze high was, had ze het gevoel dat ze even los kon gaan en al haar problemen kon vergeten. Gelukkig heeft de sterke zangeres dit overwonnen en richt ze nu alle focus op haar succesvolle carrière.
3. Lady Gaga – Poker Face
''Pa-pa-pa-poker face'' blijft de hele dag in je hoofd hangen na het luisteren van dit nummer en zoals je misschien kan raden gaat het dus niet over poker. Miss Gaga heeft een 'poker face' als metafoor gebruikt voor haar struggle met haar seksuele geaardheid. Ze heeft toegegeven dat ze in relaties met mannen vaak eigenlijk fantaseerde over vrouwen. Dit heeft ze geprobeerd te verbergen met een 'poker face', wat haar inspireerde om er een liedje over te schrijven. Fun fact: Lady Gaga heeft deze wereldhit in maar één uur geschreven!
4. Rihanna – Love on the Brain
Deze ballad op haar laatste album 'Anti' is erg misleidend geschreven door de popzangeres. Het lijkt of Rihanna erg verliefd is en daar een romantisch liedje over zingt, maar bij de zin ''It beats me black en blue'' begonnen er toch alarmbellen te rinkelen. Het liedje gaat eigenlijk over een verslaving aan een gewelddadige relatie met de persoon waar ze zo van houdt. Refereert de zangeres hiermee naar haar relatie met Chris Brown waar hij zelfs voor vast heeft gezeten...?
5. Hailee Steinfeld – Love Myself
Deze poptrack van pop princess (én MTV EMA 2018-host) Hailee Steinfeld lijkt op het eerste oog een vrolijk liedje over self-love wat in feite ook zo is, maar in een iets letterlijkere vorm dan je misschien zou denken… Als je wat verder luistert kom je lyrics tegen zoals ''Love me so hard until it hurts'', waarna het vrij duidelijk wordt dat het liedje gaat over zelfbevrediging. Ga ervoor Hailee!

Hailee Steinfeld - Love Myself

6. Selena Gomez & Marshmello – Wolves
Er is veel gespeculeerd door de fans van Selena wat de tekst van dit liedje nou echt betekent. Toen hiernaar werd gevraagd in een interview met de zangeres bleef Selena er mysterieus over, maar liet ze wel doorschemeren dat de track een hele emotionele waarde heeft voor haar. Dit nummer was haar comeback na de zware niertransplantatie die Selena heeft gehad in 2017 als gevolg van haar chronische ziekte Lupus. Toen fans de aankondiging van de release zagen op Instagram, werd er gelijk de link gelegd naar haar ziekte omdat Lupus in het Latijns eigenlijk 'Wolves' betekent.

Selena Gomez - Wolves

7. The Weeknd – Can't Feel My Face
In eerste instantie zou je denken dat deze hit van The Weeknd gaat over een vrouw die niet goed voor hem is, maar waar hij verslaafd aan is geraakt. Als je dan wat dieper graaft in het verleden van de zanger krijgt het nummer een wat meer duistere betekenis. In het liedje wordt een vrouw namelijk als metafoor gebruikt voor een veel schadelijkere drug: cocaïne. Zou dit een reference kunnen zijn naar het verleden van de zanger?

The Weeknd - Can't Feel My Face

8. Drake – In My Feelings
De afgelopen maanden is deze hit van Drake ontploft met een legendarische dance challenge naast een rijdende auto en de constante vraag; ''Wie is Kiki?''. Fans van de rapper dachten direct aan Kim Kardashian, aangezien hij een goede vriend is van de Kardashian/Jenner fam en Kim's bijnaam 'Kiki' is. Dit zorgde natuurlijk voor de broodnodige conspiracy theories online.
Kim ontkende deze roddel onmiddellijk en de echte fans van Drake wisten al dat het om influencer K'yanna Barber ging, aangezien hij later in het liedje haar initialen noemt. Sinds 2016 zijn ze al af en aan samen gespot en er wordt zelfs gezegd dat K'yanna vaak een muse voor Drake zijn muziek is geweest.

Drake - In My Feelings

9. Fifth Harmony – Work From Home
De grootste hit die Fifth Harmony had met ex-lid Camila Cabello heeft een wel een heel misleidende tekst. De meiden zingen over hoe erg ze hun bae missen als ze aan het werk zijn (wat natuurlijk heel lief en onschuldig is). Wat de powervrouwen eigenlijk suggereren is dat ze wel thuis kunnen 'werken' waarmee ze eigenlijk hinten naar werken aan wat quality time (in de slaapkamer) ;)
10. Kendrick Lamar – Swimming Pools
Als je van hip-hop houdt zal je ongetwijfeld bekend zijn met deze aanstekelijke tune en heel hard 'drank' meeroepen als deze gedraaid wordt. Het eerste wat iedereen natuurlijk denkt is dat het nummer drank probeert te hypen, terwijl Kendrick dit eigenlijk heeft bedoeld als een nummer om mensen JUIST te behoeden voor de negatieve gevolgen van alcohol. Hij heeft het over hoe alcohol mensen hun gedrag enorm verandert en de sfeer van een groep mensen kan laten omslaan. Een hele wijze uitspraak, Kendrick.
categorie:

laatste nieuws

‘Let’s Ketchup’ Recept: Zoete Aardappel Wafels (Aflevering 5)

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Home Made Granola (Aflevering 4)

news

Binnenkort op MTV: The Hills: New Beginnings

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Vegan Chocolate Mousse (Aflevering 3)

news

Ex on the Beach: Double Dutch All Stars: vanaf 19-05 op MTV

news

MTV Push april 2019: leer Billie Eilish beter kennen!

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Yoghurtdeeg Pizza met Taco Topping (Aflevering 2)

news

‘Let’s Ketchup’ Recept: Steak Salad (Aflevering 1)

news