De 62e Grammy Awards: alle winnaars en hoogtepunten

27 januari 2020
Vannacht heeft de 62e editie van de Grammy Awards plaatsgevonden in het Staples Center in Los Angeles en wat was het een show! Een event met zoveel hoogtepunten als deze is erg zeldzaam, maar het is één van 's werelds grootste muziekshows weer gelukt om er een memorabele avond van te maken.
De Grammy Awards begon dit jaar iets anders dan voorgaande jaren, namelijk met een eerbetoon aan de basketballegende Kobe Bryant die samen met zijn dochter eerder die dag overleed bij een helikopter ongeluk. Lizzo opende de avond met een medley die ze opdroeg aan Kobe en Alicia Keys begon met een speech over de basketballer. Rest in peace Kobe Bryant en Gianna Bryant.
Winnaars
De grote winnaar van de avond was Billie Eilish. De achtienjarige zangeres nam maarliefst vijf (!) Grammy's mee naar huis, waarvan er vier in de grote categorieën vielen. Ook Lizzo werd beloond met drie awards en Lil Nas X volgde haar op met twee awards. Tyler the Creator mocht zichzelf ook gelukkig prijzen en won voor het eerst in zijn leven een Grammy voor Best Rap Album. Bekijk onderaan dit artikel de hele lijst met winnaars.
Optredens
Lizzo opende de Grammy Awards 2020 met een medley van haar hits 'Cuz I Love You' en 'Truth Hurts'. De Jonas Brothers namen vervolgens het stokje van haar over en zette een optreden neer met de twee nummer 'Five More Minuted' en 'What a Man Gotta Do'. Ook Tyler the Creator mocht samen met Charlie Wilson en Boyz II Men het podium betreden en danste daar tussen tientallen look-a-likes. Een optreden die voor heel wat tranen in de zaal zorgde was die van Camila Cabello. Ze droeg het nummer 'First Men' op aan haar vader die dichtbij het podium zat en het ook niet droog kon houden toen zijn dochter zingend naar hem toeliep.
 
Ariana Grande zette de zaal op z'n kop met een medley van haar hits 'Imagine', 'My Favorite Things', '7 Rings' en 'Thank U Next'. Een optreden die voor stilte in de zaal zorgde was die van Billie Eilish. Met haar adembenemende stem zong ze het nummer 'When the Party's Over' met haar broer Finneas achter de piano. Tijdens de uitvoering van haar nummer leek ze zelfs een beetje emotioneel te worden.
 
Een ander memorabel optreden was de uitvoering van 'Anyone' door Demi Lovato. Het was haar eerste keer in twee jaar tijd dat ze na haar overdosis weer op het podium stond. Lovato begon haar optreden met een brok in haar keel, maar wist uiteindelijk iedereen weg te blazen met haar krachtige stem. Tot slot wist Lil Nas X het publiek te verassen met een energieke uitvoering van het nummer 'Old Town Road' waar o.a. BTS en Billy Ray Cyrus hem bij hielpen.
 
Andere must see optredens van die avond waren van o.a. Rosalía, Alicia Keys, H.E.R. en Cyndi Lauper.
Rode loper looks
Voor de 62e editie van de Grammy's hadden de artiesten niet alleen op het podium hun best gedaan, maar ook op de rode loper straalden ze in de mooiste looks. Van neon-gekleurde pakken tot uitbundige jurken en sexy showstoppers. Check de top 10 beste rode loper outfits op onze Instagram.
De complete lijst met alle winnaars van de 62e editie van de GRAMMY Awards vind je op de GRAMMY website.
categorie:

laatste nieuws

MTV Push augustus 2020: Leer YUNGBLUD beter kennen

news

MTV News Recap: Week 31

news

VMA’s 2020: Dit zijn alle genomineerden

news

MTV News Recap: Week 30

news

MTV News Recap: Week 29

news

MTV News Recap: Week 28

news

MTV News Recap: Week 27

news

MTV Push juli 2020: Leer Tate McRae beter kennen

news