MTV Push maart 2019: leer Jade Bird beter kennen!

1 maart 2019
"De rode draad in al mijn muziek, mijn songteksten, mijn shows en mijn artwork is mijzelf", begint onze MTV Push-artiest van de maand maart Jade Bird. "Ik denk niet dat iemand mijn karakter kan veranderen."
 
Maar dat zouden ze ook niet willen. Jade stopt haar karakter – en creativiteit – in haar muziek dat Rolling Stone heeft beschreven als "een jonge Londense draai aan moderne Americana". Jade zelf beschrijft haar stijl als "een soort van country, soort van blues, soort van pop en soort van niks van dat allemaal".
 
Jade suggereert dat de twee grootste influencers voor haar werk Avril Lavigne en Kelly Clarkson zijn. Daarnaast waren het haar musicalhelden, Cat Power, Mazzy Star, The Smiths, Bruce Springsteen, Neil Young en Bob Dylan, die ervoor zorgden dat ze kon focussen op haar eigen creatieve identiteit.
 
"Ik heb het gevoel dat bij elke stap die ik maak ik verwachtingen niet waarmaak. Ik hoop dat ik onderweg mensen blijf verassen. Met elke stap waarmee ik vooruit ga kom ik een stukje dichter bij mijn eindbestemming om mezelf een artiest te noemen."
 
Na het behalen van een plekje op de hot for 2019-lijsten, inclusief de MTV Push: Ones To Watch-lijst en met de langverwachte release van haar debuutalbum op 19 april is Jade van plan de wereld te veroveren. We kunnen niet wachten om meer muziek van haar te horen!
 
Houd onze website deze maand in de gaten voor exclusieve performances en interviews van Jade Bird.
categorie:

laatste nieuws

Binnenkort op Spike: ‘Harrie: van het kamp naar de ring’

news

MTV Push september 2019: Leer Ava Max beter kennen!

news

VMAs 2019: De highlights

Muziek

PERSONALITY QUIZ: Welke EOTBDD All Star ben jij?

news

MTV Push augustus 2019: Leer Kiana Ledé beter kennen!

news

Dit zijn de genomineerden van de VMAs 2019

news

GEZOCHT: sexy singles voor Ex on the Beach: Double Dutch seizoen 6

news

Zien: Isle of MTV Malta 2019

news