MTV Fit: 5 redenen waarom planten in je huis een super goed idee is

17 september 2018
Planten; het natuurlijke groen dat in geen enkele omgeving misstaat. Natuurlijk snappen we dat het een behoorlijke verantwoording is om je planten elke week water te moeten geven zodat ze blijven leven. Toch hopen we met de volgende 5 redenen je ervan te overtuigen net even dat extra groen in huis te halen want geloof ons; meer groen betekent een fitter en blijer leven.
 
1. Planten maken je slimmer
Nou ja, misschien is slimmer een groot woord maar uit onderzoeken is gebleken dat je een betere concentratie en een beter geheugen hebt wanneer je bijvoorbeeld leert of werkt in de buurt van planten.
 
2. Planten dempen het geluid
Altijd al afgevraagd waarom bij drukke rotondes of snelwegen veel groen te vinden is? Planten zorgen er namelijk voor dat het geluid wordt gedempt. Niet alleen fijn voor jou maar ook voor je buren wanneer je het geluid nét iets te hard hebt staan tijdens het kijken van Teen Mom of Ex on the Beach!

3. Planten versnellen het genezingsproces
Altijd al afgevraagd waarom je iemand een bloemetje geeft wanneer 'ie ziek of geopereerd is? Uit jarenlange onderzoeken bleek dat bloemen en planten het herstelproces van iemand versnellen. Stel je eens voor dat je sneller van je katers af bent door een paar simpele planten...
 
4. Planten zijn rustgevend
De zuivere lucht die planten produceren en de groene kleur ervan zorgen voor een kalmerend effect en de nodige ontspanning. Het is niet voor niets zo dat mensen een wandeling door het bos maken om tot zichzelf te kunnen komen…
 
5. Planten zuiveren de lucht
Als mens adem je zuurstof in en adem je kooldioxide uit, bij planten is dat precies andersom. Daardoor maken planten de lucht in hun omgeving ook een stuk zuiverder en hoe meer zuurstof er in de lucht zit, hoe beter dat voor de mens is.
 
Oke, we hopen dat je na het lezen van dit artikelen naar het eerste beste tuincentrum rijdt en daar een hoop groen inslaat. Ook al zijn planten in huis een goede eerste stap naar een fittere en blijere jij, ook wij snappen dat er meer bij komt kijken dan alleen wat groen.

Daarom is MTV gestart met MTV Fit, een persoonlijk trainingsprogramma dat je binnen 10 weken fit maakt! Het fijne aan MTV Fit is dat je het op je eigen niveau vanuit huis kan doen. Trainen vanuit huis met een kamer vol planten, klinkt als een heel goed plan!

Meer weten? Alles rondom MTV Fit vind je op fitchannel.com/mtvfit.
categorie:

laatste nieuws

PERSONALITY QUIZ: Welke EOTBDD All Star ben jij?

news

MTV Push Augustus 2019: Leer Kiana Ledé beter kennen!

news

Dit zijn de genomineerden van de VMAs 2019

news

GEZOCHT: sexy singles voor Ex on the Beach: Double Dutch seizoen 6

news

Zien: Isle of MTV Malta 2019

news

MTV Push juli 2019: leer Mabel beter kennen!

news

MTV Movie & TV Awards 2019: Alle winnaars

news

MTV Push juni 2019: leer CNCO beter kennen!

news