Dit zijn de 10 beste tracks van deze eeuw!

2 juli 2018
Afgelopen vrijdag heeft het online magazine ‘Rolling Stone’ een lijst gepubliceerd met de 100 beste tracks van deze eeuw, gekozen door onder andere muzikanten en critici. We kunnen je alvast het volgende vertellen; wat is het een goede lijst geworden! En hoe leuk om al die ‘oude’ nummers weer te herontdekken! Hieronder de top 10:
10. "Last Nite," The Strokes (2001)
De top 10 start met een nummer die de meeste van ons waarschijnlijk niet kennen.. maar dat neemt niet weg dat het een heerlijk, vrolijk liedje is! Een perfect 'zondagmiddag-door-je-kamer-dans-nummer' als je het ons vraagt.
9. "Royals," Lorde (2013)
Ah, dit liedje zal voor vele van ons iets bekender voorkomen! 'Royals' zorgde ervoor dat Lorde in een klap wereldberoemd werd. En wij snappen wel waarom. Dit nummer komt dan ook nog regelmatig langs als we naar onze favoriete nummers op Spotify aan het luisteren zijn.

Lorde - Royals

8. "Rolling in the Deep," Adele (2010)
De release van het album '21'; we herinneren het ons nog als de dag van gisteren. Wat een album! En ook dit fantastische nummer is onderdeel van de tracklist. '21' is gebaseerd op het liefdesverdriet dat ze in die tijd had en met deze powerballad had ze onze harten dan ook meteen veroverd.
7. "Runaway," Kanye West feat. Pusha T (2010)
De originele versie van 'Runaway' duurt maar liefst 9 minuten en wordt door Kanye zelf 'Toast For The Douchebags' genoemd. En misschien wel leuk om te weten: Het liedje werd gereleased tijdens een van onze shows, namelijk de MTV Music Awards in 2010.

Kanye West - Runaway

6. "Maps," Yeah Yeah Yeahs (2003)
Als je naar dit liedje luistert zou je niet denken dat 'Yeah Yeah Yeahs' eigenlijk een punk bandje was. 'Maps' is een van de 'softere' liedjes uit het repertoire van de band, maar werd een enorme hit. Zangeres Karin had dit liedje speciaal geschreven voor haar vriendje in die tijd. Ze hoopte dan ook dat hij kwam kijken naar de opnames van de videoclip. Drie keer raden: dit deed hij niet. De verdrietige Karin die je in de clip ziet is dus niet aan het acteren; haar hart was gebroken.
5. "99 Problems," Jay-Z (2003)
"I got 99 problems and a bitch ain't one". Jay-Z start het nummer met deze zin en je zou deze uitspraak bijna iconisch kunnen noemen. Volgens de rapper zelf is het nummer als grap bedoeld en zingt hij op geen enkel moment over een vrouw. Ok Jay, als jij het zegt ;).

Jay Z - 99 Problems

4. "Hey Ya!", Outkast (2003)
Wie kent dit nummer nou niet? We kunnen gewoon niét stil zitten als dit nummer weer eens voor bij komt op de radio. En vervolgens lopen we ook nog eens de hele dag met 'heeeeey yaaaaa' rond in ons hoofd. Jep, dit hebben de mannen van Outkast bijzonder goed gedaan!
3. "Seven Nation Army," The White Stripes (2003)
De riff van dit nummer is misschien wel een van de bekendste lijntjes ooit. Speel jij een instrument? Dan is de kans groot dat jij dit nummer ooit hebt moeten spelen van je docent. Simpel, maar zo aanstekelijk!
2. "Paper Planes," M.I.A. (2007)
Wij waren verbaasd toen we zagen dat dit nummer alweer meer dan 10 jaar oud is! Ook dit is een nummer die wij hier bij MTV luidkeels meezingen. En dan te bedenken dat het nummer bijna niet was uitgebracht! M.I.A. gooide namelijk tijdens een ruzie de harddrive waar de demo op stond uit het raam van haar appartement naar haar toenmalige vriendje. Gelukkig overleefde het apparaat het, want hoe zonde zou het zijn geweest als dit nummer nooit de wijde wereld in was gebracht?!
1. "Crazy in Love," Beyonce feat. Jay-Z (2003)
Queen B op 1, hoe kon het ook anders! Fun fact: Ze was er zelf niet zeker van of mensen het nummer wel zouden begrijpen. Nou B, geloof ons maar; we begrijpen het. Wij gaan namelijk nog steeds he-le-maal los als het nummer voorbij komt tijdens een avondje stappen!

Beyoncé - Crazy In Love

Ben je nu benieuwd welke liedjes er nog meer op deze lijst te vinden zijn? Kijk dan snel op de site van Rolling Stone

ps. Valt het jullie ook op hoeveel nummers uit 2003 er in de top 10 staan?! Hoe bizar! Er hing vast iets in de lucht dat jaar ;).
Wat is jouw favoriete nummer van deze lijst?
categorie:

laatste nieuws

MTV Fit: In 10 weken fit met Kay en Fannetiek

news

5x de ergste tattoo fails van onze favoriete celebs

news

Deze Insta-kinderen zijn zo schattig dat je ze wel móet volgen

news

Krijgt Charlotte Crosby volgend jaar een baby?

news

MTV Push maart 2019: leer Jade Bird beter kennen!

news

Oscars 2019: dit heb je gemist

news

5 things to do als je single bent op Valentijnsdag

news

Dit gebeurde er gisteravond tijdens de Grammy’s

news