Local Hero: Coely – de Belgische Lauryn Hill

30 mei 2017
Een jaar na haar debuut in 2012 werd ze door Studio Brussel bekroond tot ‘koningin van het Belgisch festivalseizoen 2013’. Daarnaast stond ze ook nog in het voorprogramma van grote namen zoals Snoop Dogg, Kanye West, Nas en Kendrick Lamar. Tot slot heeft ze dit jaar haar debuutalbum ‘Different Waters’ uitgebracht dus het komt niet als een verrassing dat Coely deze week onze Local Hero is!
Op zeventienjarige leeftijd begon Coely met rappen in de Antwerpse binnenstad. In 2012 bracht ze haar debuutsingle ‘Ain’t Chaising Pavements’ uit die haar meteen op de kaart zette. Dit was een succes want in hetzelfde jaar tekende ze een contract bij het onafhankelijke platenlabel Beatville. Kort daarna werd ze door Studio Brussel uitgeroepen tot ‘Hotshot’ en iedereen was ontzettend benieuwd naar wat er te wachten stond. Ze stelde zeker niet teleur, want een jaar later kwam ze terug met haar allereerste EP ‘RAAH – The Soulful Yeah’. De plaat bewees dat Coely een act was die in de gaten moest worden gehouden. Hierna was het een tijdje stil, maar in 2016 tekende Coely een contract bij platenlabel Universal Music. Kort hierna kwam ze met de single ‘Don’t Care’, een collab met rapper DVTCH NORRIS. Coely vestigde zich vervolgens volledig als dé vrouwelijke rapper in de Belgische hiphop-scene.
Haar album ‘Different Waters’ werd dit jaar uitgebracht en Coely is niet te stoppen. In de komende maanden is ze bezig met een clubtour en staat ze op verschillende festivals waaronder Rock Werchter, WOO HAH festival, Suikerrock, Lokerse Feesten en Glastonbury! Het succes blijft binnenstromen en 2017 lijkt een geweldig jaar te worden voor Coely. Check hieronder de muziekvideo voor haar laatste single ‘Wake Up Call’ van haar debuutalbum ‘Different Waters’.

Don't Care

laatste nieuws

#AskAwkward

Nieuws

#CUTENESSOVERLOAD: Happy Kitty's On The Internet

Nieuws

#MTVSundayFunday | December 7

Nieuws

#MTVSundayFunday | November 16

Nieuws

#MTVSundayFunday | November 2

Nieuws

#MTVSundayFunday | November 23

Nieuws

#MTVSundayFunday | November 30

Nieuws

#MTVSundayFunday | November 9

Nieuws