MTV EMA LOCAL NOMINEE PASSPORT: Oscar And The Wolf

Dit moet je weten.

In 2010 kwam Oscar And The Wolf de wereld in met de EP ‘Imagine Mountains’. Mede dankzij de hese verleidelijke stem van frontman Max Colombie en zijn sensuele donkere muziekkeuze begon het succes van Oscar And The Wolf. “Pop-barok-glitch-hop muziek”, aldus Colombie zelf.

De echte bekendheid kwam echter pas echt op gang na het uitbrengen van debuutalbum ‘Entity’, in 2014. Het album haalde dubbel platina en stond voor meer dan 100 weken in de Ultratop 10. Ondertussen werden ze ook getekend bij het bekende label Neon Gold Records, waar ook artiesten als Charli XCX, Marina and the Diamonds en Tove Lo getekend zijn.

In 2016 stonden ze als headliner én afsluiter op Pukkelpop, naast grote namen als Rihanna en Chemical Brothers. In datzelfde jaar brachten ze hun single ‘The Game’ uit.

In september dit jaar verscheen hun tweede plaat: ‘Infinity’. Dit album is, zeker vergeleken met hun oudere muziek, wat meer uptempo. Uiteraard blijft de herkenbare duistere ondertoon present waarin het liefdesverdriet bijna te voelen is. Het vorige album Entity gaf de mensen een meer dromerige sfeer, waar bij Infinity het gevoel juist erg zwoel en sensueel is.

De band heeft zich dit jaar goed voorbereid op het festivalseizoen met optredens op Rock Werchter, Down The Rabbit Hole en de Lokerse Feesten. Daarnaast hebben ze ook nog opgetreden op Tomorrowland, als eerste live band ooit!

In oktober had de band twee shows in het Sportpaleis, die allebei helemaal zijn uitverkocht (40.000 mensen!). Hierna volgden er nog concerten in Londen, Parijs, Amsterdam, Keulen en Berlijn.

Vind jij dat Oscar and the Wolf naast al deze geweldige successen ook de felbegeerde MTV EMA Best Belgian Act in de wacht moet slepen, stem dan op hun op www.mtvema.com!

Want als hij wint, maakt hij gelijk kans om de MTV EMA Best Worldwide Act award in de wacht te slepen!

Saturday, 04. November 2017