MTV EMA LOCAL NOMINEE PASSPORT: COELY

Dit moet je weten.

Nas. Mos Def. Kendrick Lamar. Dit zijn niet de minste namen om het voorprogramma van te voorzien. En als je dan ook nog eens aangeduid wordt als de nieuwe Lauryn Hill, dan weet je dat je goed bezig bent. Dit is Coely, de 23-jarige zangeres uit Antwerpen. Coely** startte op 17-jarige leeftijd met rappen en werd op 19-jarige leeftijd getekend bij het indie platenlabel Beatville, dit terwijl ze nog steeds naar school ging. Na nog geen dag na haar afstuderen begon Coely gelijk aan een festivaltour met 34 shows, wat haar volgens Studio Brussel de naam Queen of Festivals opleverde.

In 2013 bracht Coely haar debut EP ‘RAAH – The Soulful Yeah’ uit, welke door heel België werd opgepakt. Soul, R&B, hiphop en rap wordt allemaal gecombineerd op deze mooie plaat en laat horen dat Coely hier is om te blijven.

Dat bewijst ze ook dit jaar met de release van haar debuut album ‘Different Waters’. Inmiddels heeft Coely 3 singles van haar debuut album uitgebracht en is ze ook te horen als guest zangeres op het nummer ‘More Mess’ van Kungs en Olly Murs.

Coely is hard bezig om aan de weg te timmeren en staat dit jaar voor de tweede keer op Europa’s grootste muziek showcasefestival Eurosonic Noorderslag. Vind jij dat Coely de award voor MTV EMA Best Belgian Act verdient?

Stemmen doe je op www.mtvema.com!

Met deze award op zak maakt Coely ook nog eens kans op de award voor MTV EMA Best Worldwide Act. Dus treuzel niet, en stem!

Friday, 27. October 2017