MTV EMA LOCAL NOMINEE PASSPORT: Loïc Nottet

Dit moet je weten.

Dans en hoge zang. Dit is wat multitalent Loïc Nottet kenmerkt. In 2014 deed de toen 18-jarige Loïc Nottet mee aan The Voice Belgique, waar hij in de finale helaas op de 2e plaats eindigde. Maar dit mocht zijn succes niet drukken, want in datzelfde jaar werd Loïc uitgekozen om België te vertegenwoordigen op de 60e editie van het Eurovisie Songfestival. Uiteindelijk behaalde Loïc de 4e plaats en schoot zijn nummer ‘Rhythm Inside’ gelijk naar de eerste plek in de Belgische hitlijsten waar deze 4 weken heeft gestaan.

In 2016 released Loïc de eerste single van zijn toen nog aankomende debuut album ‘Selfocracy’. De single ‘Million Eyes’ bereikte gelijk de 2e plek in de hitlijsten van zowel België als Frankrijk en laat een emotionele Loïc zien die een bijzondere uitvoering doet van ballet en moderne dans.

Het album ‘Selfocracy’, welke in 2017 uitkwam, is volgens Loïc een ‘soort van therapie voor iedereen die dat nodig heeft’. Het album bereikte in meerdere landen de hitlijsten en geeft een bijzondere kijk op het leven door de ogen van Loïc.

Vind jij dat Loïc Nottet na zijn successen ook nog een MTV EMA Best Belgian Act Award verdient?

Stem dan snel op www.mtvema.com!

Friday, 20. October 2017