Local Hero: doorzetter Emma Bale

Na haar deelname aan diverse talentenshows is Emma inmiddels niet meer weg te denken uit de hitlijsten.

Na haar deelname aan diverse talentenshows is Emma Bale inmiddels niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Emma heeft inmiddels een succesvolle EP en een nummer 1 hit met haar nummer ‘Fortune Cookie’ gescoord én heeft ze zojuist haar nieuwe zomerse track ‘Curaçao’ gelost. Reden genoeg om Emma onze Local Hero van deze week te maken!

Emma Balemans, haar echte naam, deed op 14-jarige leeftijd mee aan The Voice Kids maar wist helaas de finale net niet te halen. Toch besloot Emma na dit avontuur haar droom niet op te geven. Met haar cover van het nummer ‘All I Want’ van de Ierse band Kodaline lanceerde zij zichzelf op de 4e plaats van de Ultratop 50.

Het begin van een succesvolle carrière in de muziekwereld. Andere hitsingles als ‘Run’ en ‘Worth It’ en haar goed scorende EP ‘My World Untouched’, zorgden ervoor dat Emma in 2016 een MTV EMA wint in de categorie ‘Best Belgian Act’. Ook ontvangt Emma begin dit jaar een MIA in de categorie ‘Beste Solo Vrouw’, hiermee is Emma de jongste MIA-winnares ooit.

Na een korte periode van stilte is Emma nu terug met de track ‘Curaçao’, een zomerse chille poptrack die we deze zomer hoogstwaarschijnlijk nog vaak gaan horen. Luister Emma’s nieuwe nummer hieronder en laat ons in een comment weten wat jij er van vindt!Tuesday, 20. June 2017