Terugblik: Ariana Grande ontroert wereld met benefietconcert 'One Love Manchester'

Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Pharrell Williams, Miley Cyrus en meer artiesten waren erbij.

Er is bijna 2,7 miljoen euro opgehaald met ‘One Love Manchester’, het benefietconcert in de Manchester Arena in Manchester, Engeland dat eergisteren door Ariana Grande was georganiseerd. Aan het begin van de show werden de slachtoffers van de gruwelijke terroristische aanval vorige week tijdens een concert van de zangeres herdacht door middel van één minuut stilte. Daarna startte het programma waarvoor Ariana Grande veel artiesten had gevraagd te komen optreden om de nabestaanden te helpen.

Naast de emotionele optredens van Ariana gaven onder andere Justin Bieber, Niall Horan, Little Mix, Coldplay, Katy Perry, Marcus Mumford, Mac Miller, Pharell Williams, Miley Cyrus, The Black Eyed Peas, Liam Gallagher en Robbie Williams een optreden. Gedurende de avond sprak Ariana zelf over haar gevoelens en het contact dat ze met de familieleden van omgekomen fans had. Zo vertelde ze: “Ik moest erg huilen, maar één van de moeders zei dat ik moest stoppen. Mijn dochter wil je niet zien huilen, ze wil je hits horen.”

Ariana eindigde het benefietconcert met het beladen nummer ‘One Last Time’ (deze track deed ze ook net voordat de aanslag werd gepleegd) dat voor een ontroerend moment in het stadion zorgde.

We zijn trots op je, Ariana. Bedankt voor de mooie herdenkingsavond.

Heb je het concert gemist? Je kunt hem hieronder terugkijken.Tuesday, 06. June 2017