Local Hero: Oscar and the Wolf

Ook buiten België weten de mannen harten te veroveren.

Oscar and the Wolf is gestart in 2010 en sindsdien bouwen ze flink aan hun weg naar de top! In een rap tempo weten ze in de grootste zalen van ons land te spelen en ook buiten België weten ze duizenden harten te veroveren. Hun nieuwste album is klaar en we kunnen ’m dit jaar verwachten. Reden genoeg om Oscar and the Wolf de Local Hero van deze week te maken!

In 2010 werd de populaire band opgericht en brachten ze enkele EP’s uit. Maar het was het jaar 2013 die de band op de kaart zette met de single ‘Orange Sky’. Het succes werd nog groter met hun debuutalbum ‘Entity’ die binnenkwam op de nummer #1 in de Vlaamse Ultratop 200 Albums en zorgde voor hits als ‘Princes’ en ‘Strange Entity’. Aan het einde van 2014 werd de band uitgeroepen door Cutting Edge als het beste Belgische debuut van 2014. Bij de Music Industry Awards in 2014 wonnen ze de daarnaast awards voor Beste Doorbraak, Beste Album en Alternative.

Het tweede album van Oscar and the Wolf is klaar, alleen weten we nog niet precies wanneer we hem kunnen verwachten… In de tussentijd kunnen we wel alvast genieten van de track ‘So Real’ (die ook op het album komt te staan). Check ’m hieronder!Wednesday, 24. May 2017