Local Hero: alleskunner Loïc Nottet

Wie dacht dat het daar bij bleef heeft het helemaal fout; de aankomende tijd zullen wij nog veel gaan horen van Loïc.

In 2014 werd Loïc Nottet bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan ‘The Voice Belgique’, een jaar later vertegenwoordigde hij ons land tijdens het ‘Eurovision Songfestival’ in Wenen. Wie dacht dat het daar bij bleef heeft het helemaal fout; de aankomende tijd zullen wij nog veel gaan horen van Loïc.

Hij werd op 10 april 1996 geboren in Courcelles en is dus recent 21 jaar geworden. Na zijn verpletterende auditie in 2014 met het nummer ‘Diamonds’ van Rihanna, weet Loïc als runner-up te eindigen in het derde seizoen van ‘The Voice Belgique’. Een jaar later wordt hij gekozen om ons land te vertegenwoordigen in Wenen tijdens het ‘Eurovision Songfestival’ met zijn robotachtige nummer ‘Rhythm Inside’. Ook hiermee boekt hij succes, Loïc eindigt in de grote finale als vierde en zat ons land weer terug op de muzikale kaart van Europa.

Zijn nummer is na het festival in diverse hitlijsten te vinden, waaronder vier weken op nummer 1 in de Vlaamse Ultratop 50. Ook in landen als Oostenrijk, Rusland, Finland, IJsland en Zweden doet de track het goed. Alsof dat nog niet genoeg succes in 2015 was voor Loïc, weet hij tijdens zijn deelname aan de Franse dansshow ‘Danse avec les stars’ ook nog eens te winnen. Daarna blijft het een periode wat stiller rond Loïc, tot hij afgelopen oktober het nummer ‘Million Eyes’ dropte, de eerste single van zijn nieuwe album ‘Selfocracy’. Dat album is nu iets langer dan een maand uit en boekt niet alleen groot succes in ons land maar ook in Frankrijk en Zwitserland gooit het album hoge ogen. Twee weken terug stond Loïc twee maal in een uitverkocht Ancienne Belgique in Brussel en ook zijn laatste single ‘Mud Blood’ blijft stijgen van positie in de charts.

Dat het aantal levensjaren niet altijd gelijk staat aan de geboekte successen is Loïc het levende bewijs van. Hoe jong hij misschien nog is, Loïc heeft al veel bereikt in zijn leven. Nog niet Loïc zijn nieuwe album ‘Selfocracy’ geluisterd? Beluister het hieronder en laat ons weten wat jij ervan vindt!Tuesday, 09. May 2017