Artist to watch: Julia Michaels

En haar track 'Issues' is ook nog de nieuwe Cover of The Month!

Billboard noemt haar al één van de breakthrough artiesten van 2017 en haar track ‘Issues’ is onze Cover of the Month! We hebben het natuurlijk over Julia Michaels die misschien voor de meeste nog een beetje onbekend is. Maar stiekem zit ze al erg lang in de muziekindustrie en heeft ze veel tracks geschreven van jouw favoriete artiesten. Dit jaar nam ze het heft in eigen handen en dropte ze haar eerste single ‘Issues’.

Julia groeide op in Santa Clarita, California en werd al in haar jeugd blootgesteld aan verschillende soorten muziek van Depeche Mode tot N'Sync en Christina Aguilera. Haar liefde voor muziek en vooral het schrijven van muziek overtuigde haar om er een carrière van te maken, namelijk: professional songwriter. Ze had nooit echt de drang om echt zelf in de voorgrond te staan, maar het hoofd van Republic Group (een label waar ze voor werkte) wilde dat niet accepteren. Hij moedigde haar aan om écht een carrière te beginnen, maar ze was toen nog niet overtuigd.

Rond diezelfde tijd kreeg Julia een telefoontje van Jason Derulo die geïnteresseerd was in een track die ze had geschreven. Ze stuurde vervolgens de demo naar hem op en drie dagen later vroeg Jason aan haar dat hij haar op de track wilde hebben. Nu stond ze niet alleen in de songwriting credits, maar ook als featuring artist op de track ‘Trade Hearts’! Het was haar eerste feature maar nog niet het moment dat haar overtuigde om echt een zangcarrière te starten. Dit gebeurde pas toen ze haar single ‘Issues’ had geschreven tijdens een songwriting camp van Stargate en Benny Blanco en hoorde dat verschillende artiesten de track wilde hebben. Voor de allereerste keer wilde Julia de track zelf gebruiken.

En zo dropte ze ‘Issues’ op 13 januari en sindsdien heeft de track bijna 80 miljoen (!) streams weten binnen te halen! Momenteel is ze bezig met haar eerste EP die wordt verwacht in de lente! Check de track ‘Issues’ hieronder! En vind je de track ook zo fantastisch als ons én houd je van zingen? Ga dan naar Cover of The Month en stuur je cover in!Thursday, 02. March 2017